Andra idrottströjor

Det är inte bara i fotbollens värld som tröjorna spelarna bär är en tydlig symbol för vilket lag som de tillhör. Detta förekommer inom de flesta atletiska grenar och det finns ett par där det precis som med fotboll även finns möjligheten för supportrarna att bära tröjan.

Den sport som de flesta nog då tänker på är ishockey. Hockeytröjorna är jämfört med fotbollströjor för det mesta med långa ärmar, men utöver detta har de olika modellerna en hel del likheter. Färgerna går oftast i lagets eller nationens egna färger och tröjorna är för det mesta utsmyckade med logotyper för lagets sponsorer. När det kommer till lagets logotyp så täcker den oftast en stor del av hockeytröjan, medans den på fotbollströjor oftast finns som en mindre modell på bröstet.

Om du någon gång går för att titta på en hockeymatch så kommer du troligen att stöta på en hel del supportrar som bär en hockeytröja för att visa vilket lag de håller på. Det kan även hända att folk som besöker en bar eller restaurang för att till exempel titta på ishockey VM bär en tröja för att visa sitt stöd. Vill man göra tröjan lite mer personlig kan man välja att trycka upp en tröja med sitt eget namn och en valfri siffra på ryggen. På så sätt blir det som att man får en egen plats i laget.

Även inom basket så är det många fans som köper en tröja för att visa sitt stöd. När det kommer till basket är det dock längre linnen och inte tröjor som gäller, men utöver att de saknar ärmar så liknar de till stor del utseendet på såväl fotbollströjorna som hockeytröjorna. Dock så bär många basketlag inga sponsorer på sina tröjor, utan har oftast så kallade rena tröjor utan någon reklam.